Planlegging av belysning er viktig

– Aller først bør betydningen av å planlegge godt og tenke nøye gjennom hva slags belysning man ønsker, og hvilke behov man har i hvert enkelt rom, understrekes. Belysning, farger og møbler og rommets funksjon henger derfor sammen.

Forskjellige behov for belysning

Behovet for lys varierer: I vinterhalvåret er naturligvis lampene viktige, mens det i den lyse årstiden kun vil være et fåtall i bruk. På samme måte ønsker vi mye lys til storrengjøringen, og dempet, intim belysning når vi inviterer gode venner til selskap.

– Trinnløse brytere eller dimmere er derfor en gunstig løsning som gir mulighet til å variere styrken i belysningen. Du kan koble flere lamper til samme krets, og selv om du har et gammelt anlegg er det enkelt å bytte ut gamle brytere med trinnløse.

Downlights

Spotter blir i mange hjem brukt i tillegg til taklamper og lampetter. Disse er ideelle for å skape stemning og variasjon i belysningen. Hele rommet trenger ikke være opplyst på en gang. Stålamper og bordlamper som tilleggsbelysning er å anbefale, for å få godt lys i sofakroken til håndarbeidet eller en god bok.

Baderomsbelysning

Belysning av baderomsspeil bør være fra siden, ikke ovenfra. Mange bruker lysstoffrør på denne måten på badet, noe som gir ufordelaktige skygger i ansiktet. Sidelys gir en mykere morgenstund.

Ta kontakt dersom du trenger råd og hjelp til valg av belysning

Ta kontakt dersom du trenger råd og hjelp til valg av belysning

e-mail : oa@time-elektro.no
telefon : 51 77 15 90
mobil : 901 51 636