Send oss en forespørsel

Prosjekt: Mari Drømte Om Frihet Og Bygget Norges Største Minihus På Hjul

Prosjekt: Mari Drømte Om Frihet Og Bygget Norges Største Minihus På Hjul

I løpet av et lite år har Mari sett drømmen om et hjem på fire hjul gå fra planlegging til virkelighet. Som partner på den elektriske installasjonen valgte hun Time Elektro, med SG Armaturen som utstyrsleverandør.

 

Mari ønsket seg et hjem hvor hun kunne styre sin egen tid og føle seg mer fri. Et hjem uten for store kostnader og forpliktelser. Resultatet ble Norges største minihus på hjul, eller “Mini” som det populært kalles. Mini er topp moderne, mobilt og i stor grad selvforsynt.

 

En viktig del av planleggingen i tidlig fase var å finne riktig partner på elektro. Mari visste at det var lite som ville bli standard i Mini; rommene skulle håndtere flere bruksområder, takhøyden ville variere fra rom til rom, og ikke minst trengtes en kreativ løsning for tilkobling til ekstern strøm.

 

“Jeg ønsket en samarbeidspartner som virkelig forstod visjonen min og som hadde kompetanse til å utvikle spesialtilpassede løsninger,” forteller Mari. “Allerede på første møte med Time Elektro var kjemien på plass med god kommunikasjon og gode faglige diskusjoner. Det at de viste så stort engasjement og entusiasme for prosjektet gledet meg veldig.”

 

Med på møtet fra Time Elektro var prosjektleder Frode Rosland og daglig leder Odd Arne Bakker. “Vi synes prosjektet til Mari virket gjennomtenkt, spennende og litt utfordrende i forhold til en vanlig hus installasjon,” forteller de.

 

Nå står huset ferdig og Mari har flyttet inn. Under kan du lese mer om prosjektet og løsningene vi valgte sammen.

 

Prosjektet til Mari startet med en liten modell og en stor drøm. Foto: Gry Brekke Hustveit.

 

Mini måler 10.3 x 3 x 4.2 meter i lengde, bredde og høyde. Huset er bygget på en spesialdesignet traktortilhenger og er i stor grad selvforsynt. Mari samler regnvann til forbruksvann og er kun avhengig av tilkobling til strøm.

 

Kjøkken

 

Med hele 3.3 meter under taket føles minihuset romslig. Her fra kjøkkenet mot stue og sovehems.

 

Taket har fått 5 dimbare Junistar soft downlight fra SG Armaturen.

 

Når Mari trenger ekstra lys ved kjøkkenbenken kan hun skru på SlimLine Pro belysningen som er diskret festet under overskapet.

 

Stue / Kontor

 

Roterbare Junistar downlight i stuen.

 

Kombinasjonen av stue og mobilt kontor er definitivt husets mest brukte rom. Her trengte Mari gode løsninger for å støtte opp for både lesing, tv titting og jobbing. Valget falt på 5 roterbare lys med dimmefunksjon.

 

“Jeg er så glad for at vi valgte roterbare og dimbare lys i stuen. Jeg justerer lysets retning og styrke etter hva jeg jobber med. Jeg sitter gjerne å leser i den ene enden av sofaen og ser ut stuevinduet, så sitter jeg i den andre enden når jeg ser TV. Dessuten blir det endel jobbing på det mobile kontoret mitt, alt krever forskjellig belysning,” forteller Mari.

 

Lysene kan roteres og dimmes etter behov.

 

Gjennomført stil på brytere, dimmere og stikkontakter. Her LEDDim 400 fra SG Armaturen.

 

Nøye gjennomtenkt: Mari har en arbeidspult på hjul som trekkes ut når hun skal jobbe. Over PC løsningen er det ingen downlight slik at det ikke skapes gjenskinn i PC skjermen. Dersom hun trenger mer lys senere er det klargjort for tilkobling av taklampe.

 

Fra stuen i retning kjøkken, bad og gjestehems.

 

Gjestehems

 

Gjestehemsen kan brukes både som lesekrok og ekstra seng. I taket har vi valgt en stor Sense Round downlight.

 

Bak kommoden gjemmer det seg en sofistikert egenutviklet løsning for tilkobling til ekstern strøm.

 

For å kunne være best mulig forberedt til å koble minihuset til ekstern strøm, utviklet Time Elektro en egen løsning som tillater tilkobling til både 230v og 400v strøm.

 

«For at huset skulle kunne tilkobles strøm uavhengig av hvilket spenningssystem som er tilgjengelig, så måtte vi lage en løsning som fungerer uansett,» forklarer Frode.

 

Sovehems

 

På sovehemsen er det lett og luftig. Den øverste bryteren til venstre skrur av og på hovedlyset i taket, mens den nederste styrer taklyset på soverommet.

 

Mari ønsket å kunne styre hovedlyset i taket både fra stuen og soverommet, så Time Elektro laget en løsning for dette. Nå er det enkelt å skru av og på taklyset også fra soverommet både morgen og kveld.

 

Sovehemsen har fått samme downlight som gjestehemsen (Sense Round.) På begge sider av sengen har Mari vegglampen Zoom Square.

 

Under vegglampen er det en ekstra bryter hvor Mari kan skru taklyset av og på uten å måtte gå ut av sengen.

 

Bad

 

Badet er overraskende romslig til minihus å være. Det tekniske rommet til venstre styrer alt av vannrensing og oppvarming.

 

Stor innglasset dusj med Pax vifte som starter automatisk når den registrerer at fuktnivået stiger.

 

En Sense Round downlight i taket, med en stilren View baderomsarmatur som lyser opp over speilet.

 

Utelys

 

Spike 1100 sørger for god belysning i inngangspartiet.

 

Lyset slår seg automatisk på når det mørkner.

 

Vellykket Samarbeid

 

Helt ok utsikt fra stuevinduet.

 

Nå bor Mari og Mini i landlige omgivelser og er veldig fornøyd med både resultatet og utsikten:

 

“Jeg er kjempefornøyd med Mini og samarbeidet med Time Elektro. De har vært en sentral og viktig samarbeidspartner. Jeg setter stor pris på deres entusiasme, faglige dyktighet og hvor rause, tilgjengelige og imøtekommende de har vært.”

 

Også for Time Elektro har det vært et vellykket prosjekt. “Dette har vært et annerledes og spennende prosjekt der vi i samarbeid med Mari har klart å få til de beste elektro løsningene tilpasset et minihus,” avslutter Frode og Odd Arne.

 

PS! Mari har dokumentert hele byggeprosessen fra henger til ferdig hus, du kan lese mer om prosjektet på literede.no. Her finner du også artikler (denne og denne) som viser den elektriske installasjonen i detalj.