Til hovedinnhold

Solcelleanlegg

Høy strømregning, uforutsigbare strømpriser og tilgang på fornybar energi er bare noen av grunnene til å investere i solenergi på taket.

Hvorfor velge Time Elektro?

  • Høy kvalitet på installasjon
  • Konkurransedyktige priser
  • Rask leveringstid

Enova gir støtte til solcelleanlegg på privathus

Det er mulig å få støtte fra Enova når du skal installere et solcelleanlegg, og fra starten av 2022 har maksimalt støttebeløp ligget på 47 500 kroner. Støtten er delt i to:

  • 7 500 kroner i fast støttebeløp til selve installasjonen

  • 2 000 kroner per kW installert effekt, oppad begrenset til 20 kW

Tar vi utgangspunkt i et anlegg som dekker et areal på snaut 50 m2 og som har en totaleffekt på 9,8 kWh, vil det eksempelvis være mulig å få Enova-støtte på drøyt 27 000 kroner. Eksempelet tar utgangspunkt i at hvert panel har en effekt på 365 watt.

Dette kan du forvente å spare på strømregningen din

De konkrete besparelsene vil også variere med størrelse og effekt på paneler. Om vi fortsetter med eksempelet fra avsnittet om Enova-støtte, vil det være mulig å produsere snaut 8 000 kWh i året. Legger vi til grunn 115 øre per kWh, som var gjennomsnittlig strømpris inklusive nettleie, kraftpris og avgifter i 2019, betyr det en besparelse på om lag 9 000 kroner årlig. Med strømprisene vi har sett siden høsten 2021, blir selvsagt besparelsene vesentlig høyere.

Hva kan vi tilby våre kunder?

Alle solcelleanlegg blir skreddersydd til hvert hus for å gi maksimal produksjon og lavest kostnader. Med solcelleløsninger i alle segmenter fra budsjett til premium vil en solcelleinvestering fra HVACS gi familien din ren, kortreist strøm og energibesparelser i minimum 25 år. 

Solcellene vi leverer har 25 års produksjonsgaranti og 15 års produktgaranti. Når vi leverer et solcelleanlegg kan du være trygg på at installasjonen har høy kvalitet og at alle garantier er på plass.