Til hovedinnhold

Jæren industripartner var smarte og byttet tidlig til LED

I 2023 blir de mest vanlige lysrørene som brukes på kontorer, arbeidsplasser, skoler og i hjemmene, faset ut i hele EU/EØS-området.

Det blir forbudt å selge nye lysrør av disse typene fordi de inneholder den svært skadelige miljøgiften kvikksølv. LED-belysning erstatter de tradisjonelle lyskildene, noe som både gir bedre lys og lavere strømbruk.

Jæren Industripartner har i overkant av 100 medarbeidere fordelt på tre lokasjoner på Bjorhaug, Håland og Øksnevad. Allerede før koronaepidemien skiftet de til LED-belysning i lokalene på Håland. I løpet av 2021 ble også lysrørene i produksjonshallen til mekanisk avdeling på Bjorhaug byttet ut. Reduksjonen i strømforbruk til lys er halvert i lokalene der de har gått over til LED-belysning.

Var smarte og skiftet tidlig til LED

- Time Elektro anbefalte oss å bytte ut industribelysningen til LED-lys allerede før strømprisene gikk i taket og før noen visste at vanlige lysstoffrør ville bli faset ut. Selv da var det et fornuftig valg både med tanke på strømsparing og bærekraft, lyskvalitet og vedlikehold, og de gamle armaturene hadde uansett gjort sitt, sier Johannesen.

I en industrihall med stor takhøyde er vedlikehold og skifting av lysstoffrør og pærer en krevende operasjon. Arbeidet krever lift og tunge maskiner må gjerne flyttes og tas ut av produksjon for å komme til armaturene.

- Levetiden på LED-pærene er så lang at vi de siste årene knapt har trengt å tenke på vedlikehold av lyskildene og trenger heller ikke gjøre det i lange tider framover. Det bidrar både til økonomiske besparelser og bedre HMS. Sannsynligvis er bruke av bygget endret før det igjen må gjøres noe med belysningen, sier han.

Kontakt Time Elektro for gratis befaring

Kontakt oss

Initiativrik og konkurransedyktig leverandør

Johannesen legger til at han er svært fornøyd med samarbeidet med Time Elektro.

- De er kjappe hvis noe ikke virker. De er kunnskapsrike og serviceinnstilte, og de gir oss gode råd. For oss er det viktig å ha en samarbeidspartner som kjenner våre behov og kommer med forslag til forbedringer. Time Elektro var allerede leverandør hos oss da jeg begynte som daglig leder i 2016. Jæren Industripartner eies av kommunene Hå, Klepp og Time. Som kommunalt selskap må alle større innkjøp ut på anbud. Der har også Time Elektro vist seg konkurransedyktige på pris. Både på Bjorhaug og Håland er tilbakebetalingstiden på utskiftingen rundt tre år.

Kom i gang nå

Å skifte til LED-belysning er ikke noe å tenke på. Det er smart for miljøet, trivselen og lommeboka.

Time Elektro gir deg full oversikt over:
- Lysanlegg
- Lyskilder
- Strømforbruk

Time Elektro utarbeider skreddersydd belysningsplan som sikrer riktig og energieffektiv belysning.

Bytt til LED i dag!

Ta kontakt i dag for gratis befaring

Kontakt oss