Til hovedinnhold

Eiendomsutvikler kuttet strømforbruket med 70%

I løpet av året blir de mest vanlige lysrørene faset ut i hele EU/EØS-området. Det blir forbudt å selge nye lysrør av disse typene da de inneholder kvikksølv, en av våre farligste miljøgifter. LED-belysning erstatter lysrørene, noe som både gir bedre lys og lavere strømbruk.

Eiendomsforvalter Harald Grayston skiftet nylig til LED-belysning i ganger og et lokale som han leier ut til treningssenter i Jernbanegata Næringsbygg på Bryne. Bygget et treetasjers næringsbygg fra 1976.

Kuttet strømforbruket med 70 %

Siden lysstoffrør fra 2023 ikke lenger er tilgjengelige, valgte han å skifte rundt 90 armaturer til LED-lys med hjelp fra Time Elektro. Det har både redusert strømregningen og gitt bedre lys.

- I treningssenteret og gangene stod lyset på nesten døgnet rundt. Etter å ha skiftet til LED-lys og sensor er energiforbruket redusert med mer enn 70 %. Om sommeren er det dessuten behov for kjøling i treningssenteret. Siden LED-lampene ikke avgir varme, bidrar dette også til å redusere kjølebehovet. Dermed blir strømforbruket der enda lavere, sier Grayston.

Slipper tidkrevende vedlikehold

Grayston regner med å ha spart inn utskiftingen av de 90 armaturene i løpet av litt over tre år. Dessuten vil lampene bli bortimot vedlikeholdsfrie siden LED-pærene har ekstremt lang levetid.

- Tidligere skiftet jeg lysstoffrør flere ganger i måneden, noe som også tok tid, sier Grayston og legger til at han er svært fornøyd med Time Elektro som leverandør.

Kontakt Time Elektro for gratis befaring

Kontakt oss

Effektiv og ryddig leverandør

- Time Elektro ga meg gode råd og veldig god service. De var effektive og ryddige. Responsen var alltid kjapp, og det var aldri noe tull. Det eneste jeg har å utsette er at de var så tidlig på jobb om morgenen at jeg måtte stå opp før jeg pleier, sier han og ler.

En annen gevinst er lyskvaliteten du får med LED-lys. Lysmengden er rundt 20 % høyere, noe som også gjør at du klarer deg med færre armaturer. Selv erstattet han ti gamle armaturer i en av gangene med seks nye, uten at det gikk på bekostning av lysmengden.

Få det gjort

Grayston mener at å skifte til LED-lys er en «no brainer». Før eller siden må du jo skifte siden vanlige lysrør ikke lenger er tilgjengelige, så det er bare å komme i gang med å redusere strømutgiftene og forbedre lyskvaliteten. Mye av jobben kan du dessuten gjøre selv. Det sparte også den fornøyde eiendomsforvalteren en del kroner på.

- Redusert strømforbruk
- Vedlikeholdsfritt
- Bedre arbeidsmiljø og trivsel

Å skifte til LED-lys er smart både for miljøet, trivselen og lommeboka.

Time Elektro gir deg full oversikt over:
- Lysanlegg
- Lyskilder
- Strømforbruk

Time Elektro utarbeider skreddersydd belysningsplan som sikrer riktig og energieffektiv belysning.

Bytt til LED i dag!

Ta kontakt i dag for gratis befaring

Kontakt oss