Til hovedinnhold

Forbud mot salg av lysrør fra 25. august

I løpet av året blir de mest vanlige lysrørene faset ut i hele EU/EØS-området. Det blir forbudt å selge nye lysrør av disse typene da de inneholder kvikksølv, en av våre farligste miljøgifter.

LED-belysning erstatter lysrørene, noe som både gir bedre lys og lavere strømbruk. Kort sagt, fra 25. august vil du slite med å få tak i lysstoffrørene du benytter i dag, og de gamle armaturene må byttes ut for å få fullt utbytte av energisparing.

Hva sparer du på å skifte til LED-lys?

Ved å skifte fra lysstoffrør til LED vil energiforbruket gå ned med mellom 40 og 60 %. Installerer du lysstyring vil energibruken reduseres med ytterligere 20 til 30 %. I tillegg slipper du vedlikeholdet.

Jæren industripartner byttet til LED

- Levetiden på LED-pærene er så lang at vi de siste årene knapt har trengt å tenke på vedlikehold av lyskildene og trenger heller ikke gjøre det i lange tider framover. Det bidrar både til økonomiske besparelser og bedre HMS. Sannsynligvis er bruke av bygget endret før det igjen må gjøres noe medbelysningen. Svein Axel Johannesen, daglig leder Jæren Industripartner

Les mer her

Å bytte til LED en «no brainer» sier Harald Grayston

- En annen gevinst er lyskvaliteten som du oppnår med LED-lys. Lysmengden er rundt 20 % høyere, noe som også gjør at du klarer deg med færre armaturer. Selv erstattet jeg 10 gamle armaturer i en av gangene med seks nye, uten at det gikk på bekostning av lysmengden. Harald Grayston, eiendomsforvalter

Les om hvorfor

Kom i gang nå

Å skifte til LED-belysning er ikke noe du skal vente med. Det er smart for miljøet, trivselen og lommeboka.

Vi i Time Elektro hjelper deg med:

  • En komplett oversikt over lysanlegg, lyskilder og strømforbruk.

  • Å lage en fremtidsrettet belysningsplan som sikrer god, riktig og energieffektiv belysning.

Bytt til LED i dag!

Ta kontakt for gratis befaring.

Kontakt oss